НОВИНИ
 

Каюди и Лаком предвождат Франция срещу Чехия и България

01.11.2018 10:28
Каюди и Лаком предвождат Франция срещу Чехия и България

Шарл Каюди и Пол Лаком ще са лидерите на Франция за мачовете срещу Чехия и България от петия прозорец на квалификациите за Световното първенство в Китай догодина.

 

„Петлите“ приемат България на 3 декември в Лимож. Двубоят е от 19:00 местно време. Френската федерация вече пусна и билетите за мача, като още преди две седмици най-запалените почитатели на баскетбола в един от най-баскетболните градове в страната могат да си купят пропуски на цени от 10 до 155 евро.

 

Венсан Коле избра 12 играчи, които да срещнат чехи и българи. Чехия вече се класира за световните финали, докато французите се нуждаят само от една победа, за да сторят същото.

 

В 12-те на „петлите“ попаднаха: Андрю Албиси, Аксел Бутей, Мустафа Фол, Аксел Жулиен, Шарл Каюди, Ален Кофи, Лаю Конате, Луи Лабейри, Пол Лаком, Матиа Лесор, Амин Нуа, Жонатан Русей. Коле покани и двама младоци, които да тренират с тима – Секу Думбоя и Тео Маледон.

 

България победи Франция в първата среща помежду им в Ботевград през септември, което остави шанс на нашите да се класират за Световното първенство. В първия си мач от този прозорец „лъвовете“ посрещат Босна и Херцеговина. Гостите ще бъдат без звездите Дженан Муса и Юсуф Нуркич. Мачът в „Арена Ботевград“ е на 30 ноември и е с начален час 19:00.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball