НОВИНИ
 

ФИБА проведе специално обучение за 32 федерации преди квалификациите за Световното в Китай

02.02.2017 17:15
ФИБА проведе специално обучение за 32 федерации преди квалификациите за Световното в Китай

Над 60 души, представители на европейските баскетболни федерации, включително БФБаскетбол, се включиха в първия семинар, който ФИБА проведе във връзка с приетата промяна на системата от състезания и началото на квалификациите за Световното първенство през 2019 г. в Китай.

 

Както е известно, световната баскетболна централа промени цялостно системата си за квалификации и възприе подобна на схемата във футбола система за квалификации за най-големите форуми. Така през август националният тим на България ще може да започне участието си в квалификации за Световното първенство в Китай. До сега право на участие в шампионата на планетата имаха само първите няколко тима в класирането на Европейско първенство.

 

В първата фаза на пътя към Китай съперници на „лъвовете“ ще са Беларус и Португалия. Първите два тима в групата ще продължат с мачове през ноември, като в тази фаза ще се включат и отборите, играли на Европейското първенство през септември в Румъния, Финландия, Израел и Турция. 32-та отбора в тази ще бъдат разделени в 8 групи от по 4 тима, като първите три от всеки поток ще продължат напред. Тези 24 отбора ще бъдат разделени в 4 групи от по 6 тима и ще играят у дома и като гости в няколко прозореца – през август/септември, ноември 2018 г. и февруари, 2019 г. 12 тима от тази фаза ще пътуват за Китай. Отпадналите от втората фаза ще започнат през август 2018 г. квалификации за Евробаскет 2021.

 

Семинарът за федерациите бе с тема маркетинг и комуникации. Инициативата на ФИБА бе с цел да помогне и да даде насоки на местните централи как да се справят с предизвикателствата и как да използват възможностите, които новата система на състезания предоставя. „Помнете, никой не е сам. Всички ние сме екип, отбор. Всички ние сме баскетбола. Можем а успеем само ако сме заедно и сме силни“, каза пред делегатите Спортният директор на ФИБА Предраг Богосавлйев. В заниманията се включиха специалисти от маркетинговия и медийния отдел на ФИБА като Патрик Колер, Давид Нивей, Никола Шапай, Сакис Контас.

 

Специални гости бяха маркетинговият директор на Испанската федерация Паскуал Мартинес, Джеф Уилсън, работил за ФИФА, ФИБА, мотоциклетното състезание Ълстър Гран При и др., маркетингдиректорът в Международната тенис федерация ITF, ФК „Селтик“ и Шотландската футболна федерация Кени Маклауд, лекторът за спонсорство Тоби Хестър и др.

 

В продължение на два дни в Мюнхен представителите на европейските федерации обменяха идеи и опит с цел подобряването на работата по места и издигането на баскетбола на ново ниво.
1 2 3 4 5 ... 36 »
http://www.fiba.com/europe

Галерия