НОВИНИ
 

Стефан Михайлов: Турнирът в Македония е добра възможност за нас

11.05.2017 17:45
Стефан Михайлов: Турнирът в Македония е добра възможност за нас

В началото на юни Стефан Михайлов ще дебютира начело на женския национален отбор. Това ще стане по време на приятелски турнир в Скопие, където отборът ни ще срещне Македония, Босна и Херцеговина и Япония.

 

Ето какво каза новият национален селекционер за предстоящата надпревара:

 

Какво очаквате от турнира в Македония?

Хубаво е, че в Скопие ще срещнем отбори, изповядващи различни стилове. Япония играе агресивно, с пресираща защита. Македония възстановява женския си национален отбор след три години пауза, разчита на млади момичета плюс две много силни американки, които са от европейска класа. Босна и Херцеговина не успя да се класира на европейско първенство, но показва много добро представяне в последните няколко континентални шампионата за подрастващи (до 18 и 20 г.)  с много добри мачове в последната квалификация и с амбиции в новия цикъл да се класира за финалите на Евробаскет. Ще имаме възможност да се съберем един път повече от останалите. Ще имаме възможност да уточним някои неща. Впечатленията ми са, че в Европа се играе много агресивен, бърз и твърд баскетбол. Така че трябва да се опитаме да играем подобен баскетбол, или поне да се доближим до този баскетбол.

 

Всички състезателки, които повикахте, ли се отзоваха на поканата?

Получих категоричен положителен отговор от тези момичета, които съм повикал. Някои имаха други планове и ангажименти, но отмениха всичко и потвърдиха участие. Опитах да повикам Борислава Христова, но тя е била 55 дни в гипсов ботуш. Отговори на поканата ми, че е готова да дойде и ако може да помогне, но решихме, че не е в състояние да играе баскетбол и е излишно да я мъчим. Ненужно е да се рискува състоянието на Радостина Димитрова, която получи контузия във финалния плейоф на Държавното първенство. Жаклин Златанова ще бъде готова за квалификациите през ноември. Има някои момичета, които имат обективни лични причини. Получих само един или два отказа, но няма смисъл да им се молим. Имаме и малък резерв – млади момичета на по 18-20 години, за които не би бил проблем да приемат покана от националния отбор.

 

Повече за програмата и състава на тима ни четете ТУК!

 

Ето и програмата на нашите в Скопие:

2 юни 2017
17:00 Босна и Херцеговина - Япония
19:00 Македония - България

3 юни 2017
17:00 България - Босна и Херцеговина
19:00 Япония - Македония

4 юни 2017
17:00 България - Япония
19:00 Македония - Босна и Херцеговина
1 2 3 4 5 ... 36 »
http://www.fiba.com/europe

Галерия