НОВИНИ
 

15-годишните приключиха с победа в Букурещ

30.04.2017 14:13
15-годишните приключиха с победа в Букурещ

Националният отбор за момчета до 15-годишна възраст завърши с победа участието си в четиристранния международен турнир в Букурещ, Румъния. След като вчера победиха Косово, днес избраниците на Христо Ценов надиграха домакина Румъния с 47:39.

Надпреварата е част от проекта на ФИБА Европа и Турската федерация за развитие на потенциални играчи в България, Македония, Румъния и Косово.

 

Българите започнаха добре двубоя, но след това позволиха на съперника си да навакса малкия натрупан аванс. Нашите изиграха добра втора четвърт, но след това, до края на третата позволиха изравняване. В рая обаче с агресивна защита и по-концентрирана игра българите си тръгнаха с успеха.

 

Васил Попов завърши с 10 точки, 9 добави Александър Витанов, а 8 – капитанът Емил Стоилов. Виктор Германов завърши с 12 борби, 5 точки, но и 8 грешки.

 

Като цяло българите доминираха в борбата – 48-34, но направиха и повече грешки – 20, срещу 16.

 

Така, както и в Скопие през януари, България си тръгва от турнира с две победи и едно поражение. Следващата подобна надпревара, предвидена в проекта за развитие на ФИБА, е през есента в България.
1 2 3 4 5 ... 36 »
http://www.fiba.com/europe

Галерия