НОВИНИ
 

Пловдив приема мъжката Купа България, Хасково – женската

23.01.2017 16:16
Пловдив приема мъжката Купа България, Хасково – женската

Пловдив и Хасково ще са домакини на финалите съответно на мъжкия и женския турнир за Купа България през 2017 г. Това реши на свое заседание днес Управителният съвет на БФБаскетбол.

 

Офертата от Академик Бултекс 99 надделя с по-добри условия пред тези от настоящия носител на трофея Рилски спортист и шампиона Лукойл Академик. Заявки за участие са подали всички 9 тима от НБЛ Виваком. Финалите ще са от 16 до 19 февруари в зала "Колодрума".

 

Хасково 2012 пребори офертите на Берое (Стара Загора) и пристигналата в последния момент кандидатура на Монтана. Мачовете за трофея ще се играят на 4 и 5 март в зала "Дружба".

 

Жребият за четвъртфиналите при мъжете и полуфиналите при дамите ще се проведе на 13 февруари.

 

След оттеглянето на Борислава Мандур от поста треньор на Национален отбор за жени до 16-годишна възраст УС утвърди за старши треньор на кадетките Десислава Ангелова. Бившата националка, която от години работи във Франция, ще води тима до края на официалния ФИБА календар на отбора за 2018 г.

 

Утвърдено бе и предложението на Треньорската комисия Стефка Славова да е старши треньор на националния отбор за жени до 14 години, като има ангажимента да бъде и помощник треньор на националния отбор до 16 години.

 

Управата утвърди промяна в Наредбата, според която срещи от полуфиналната и финалната фаза на ДП – мъже, може да се провеждат само в зали с капацитет минимум 500 зрители. (отменя се 1200 зрители).

 

В раздел IX Финансови условия от Наредба подрастващи бяха приети следните допълнения и промени: "38.3. В зоналните, квалификационните и финалните турнири за А и Б групите /ако се провеждат в два и повече дни/ всички суми за хонорари и командировъчни на съдии, главни съдии и секретари и организационни разноски се поемат от отбора домакин.

38.4. В зоналните турнири, които се провеждат в един ден всички суми за хонорари и командировъчни на съдии, главни съдии, секретари и организационни разноски /лекар, чистачка, електротехник и където се налага парнаджия/ се разделят между участващите отбори поравно. Всички тези суми се предават на определеният от отбора - домакин отговорник / срещу получен документ / при пристигането на гостуващите отбори в залата преди започването на срещите за деня. Отбор, който не е заплатил необходимата сума не се допуска до участие.

Предишен 38.4 става 38.5

38.5. „Преди сезона ( по изключение през настоящия сезон преди втори етап) регионалните представители трябва да влязат във връзка с участващите отбори и да съгласуват в писмен вид финансовите условия за участие на отборите във фестивалите до 8 г. и до 10 г. Окончателното решение за съответния регион трябва да бъде изпратено на БФ Баскетбол."
1 2 3 4 5 ... 36 »
http://www.fiba.com/europe

Галерия